Blev riktigt fikasugen här hemma, och vad passar bättre än en riktigt god drömtårta?! Jag gör alltid dubbel fyllning som jag har med i receptet nedan. Det finns inget värre än en jättegod kaka med för lite fyllning i bakvärlden. :-) Jag använder gärna lokalproducerade råvaror. Dels för att jag tycker det är något bättre kvalitet och sen för att stödja lokala producenter. Lycka till!

Drömtårta
Ugnstemperatur 250 grader 5 min i mitten av ugnen.
3 ägg av god kvalitet
1,5 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp.
Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten.
Vik kanter på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen 5 min
Stjälp sen upp den nygräddade botten på sockrat papper, dra försiktigt om det har fastnat någonstans. Låt den kallna helt.
Dubbel fyllning:
200 g riktigt smör
4 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Jag brukar köra smöret en liten stund i micron för att det ska bli lättare att röra ihop fyllningen. Men inte för länge, då blir den bara kladdig. Bred på fyllningen jämt över kakan. Rulla ihop den från kortsidan och låt den stå kallt innan du skär upp bitar av den.