Karins kladdkakemuffins
160 gr i ca 15 min
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
Glasyr:
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde + 1 dl mjölk (gärna mellanmjölk)
Gör så här:
Sätt ugnen på ca 160 grader.
Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och salt med elvisp tills smeten har blivit fluffig.
Tillsätt kakao, vetemjöl och smält smör och fyll ca 1/3 av formen. (Jag har använt muffinsformar av mellanstorlek, men även de större amerikanska muffinsformarna. Men då kan man gärna göra dubbel sats). Gör glasyren medans kakan är i ugnen.
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna. Vispa hela tiden för att den inte ska brännas fast. När smeten börjar koka och blivit lite fast är den klar. Sätt smeten direkt på de varma kakorna och låt svalna. När muffinsarna kallnat, servera. Går utmärkt att frysa. (om det blir några kvar) :-)